Sport

Lundberg: ”Vi får inte in pucken”

Hockey är på ett sätt väldigt enkelt.
Det lag som gör flest mål vinner alltid.
På lördagen gjorde Lakers inget och föll därför mot Malmö.
Växjö • Publicerad 11 januari 2020
Martin Lundberg.
Martin Lundberg.Foto: Jonas Ljungdahl

Växjö Lakers lyckades inte att överlista Oscar Alsenfelt i Malmökassen på lördagen. Laget tvingades se sig besegrat med 0-1 sedan Fredrik Händemark skjutit matchens enda mål.

– Vi får inte in pucken i mål, det är vad jag tänker spontant så här direkt efter. Det var en ganska jämn match som jag tycker att vi tog över mer och mer. Bra målvaktsspel från båda håll och vi lyckades inte få in pucken, säger assisterande lagkapten Martin Lundberg.

Blir det frustrerat som anfallande spelare och som i ditt fall forward när ni inte får det?

– Man försöker såklart att inte bli det. Men man vinner inga matcher om man inte gör mål.

Är det så enkelt som att ni förlorar i dag för att ni är för ineffektivt?

– Det finns såklart många grejer att trycka på. Tycker inte att vi kom ut så bra som vi hoppades på, vi fick inte attacken från start. Sett över hela matchen gör vi det okej och det är ett steg framåt jämfört med Örebro.

Ni fortsätter att ta många utvisningar, vad tänker du om det?

– Jag vet inte. I dag tycker jag att vi tar några som är solklara och som är utvisningar. Men samtidigt finns det situationer där vi borde ha fått med oss utvisningar också.

Mitt i den tredje perioden inträffade ett stort slagsmål mitt mellan spelarbåsen. Martin Lundberg var i allra högsta grad inblandad, men klarade sig utan straff. Richard Gynge och Ludvig Nilsson fick matchstraff tillsammans med två Malmöspelare.

– Deras kille bytte i vårt bås. Han hoppade in och byter i vårt och sen blev det lite tjafs med Fasth. Man ska försvara sin målvakt så jag gick dit och knuffade bort honom, sen kom det fler och fler spelare.

En ganska ovanlig grej, har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, inte i båset.

Alexander Jepsen
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.