Sport

Pettersson tillbaka i Vancouver

Vancouver • Publicerad 5 september 2019
Elias Pettersson.
Elias Pettersson.Foto: Daniel Enestubbe

Elias Pettersson är tillbaka i Vancouver efter en sommar i Sverige. Canucks 20-åriga superrookie går i oktober in i sin andra NHL-säsong. För att överträffa succésäsongen i fjol, då den tidigare Växjö Lakers-spelaren producerade 66 poäng på 71 matcher i världens bästa hockeyliga, har han tränat hårt under sommaren.

– Jag snackade med min tränare (Robert Lygdbäck, Lakers fystränare) om vad jag ville bli bättre och starkare på. Han la upp ett schema och det har jag följt under sommaren. Det känns bra, sa Pettersson när han åter mötte media i Vancouver.

Pettersson berättade för det samlade mediauppbådet att han är glad över att vara tillbaka i Kanada.

– De två senaste veckorna har känts som en livstid. Jag har verkligen varit sugen på att åka tillbaka och nu är jag glad över att vara här. Känner mig motiverad och samtidigt är det roligt att se alla grabbarna och träffa de nya.

Cancukscenter får frågan hur han har tränat under sommaren. Pettersson berättar då att han har kört en hel del med Timrå men tillägger också att det har blivit några träningspass med Växjö Lakers.

Men visst har 20-åringen även hunnit med att ha lite semester från all fysträning.

– Efter VM tog jag ett uppehåll på en och en halv vecka och efter säsongen tog jag två veckor innan VM. Men jag känner att det är tråkigt att inte göra någonting när jag är hemma och när jag ska sova, när jag inte tränar, har jag svårt för att sova. Det är bra att vila men det får inte bli för mycket.

Alexander Jepsen
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.