GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande: Inga planer på att byta bidragsmodellen

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Jon Malmqvist (KD) svarar på insändarna om Växjö Lakers ungdomsgallring.
Växjö • Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 13 september 2021
Detta är en opinionstext i minhockey. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Växjö kommun är oerhört stolta över den högkvalitativa barn- och ungdomsverksamhet som bedrivs i kommunens kultur- och föreningsliv. Växjö Lakers är en av dessa föreningar.

Växjö kommun betalar ut ersättning till föreningslivet enligt en enkel modell där mer barn- och ungdomsverksamhet resulterar i ett högre bidrag från kommunen. Vi har inga planer på att byta denna modell då vi gärna stöttar föreningar med en omfattande breddverksamhet.

Vi har stor förståelse för den besvikelse det innebär att som femtonåring bli bortvald men vi har också stor förståelse för den verklighet en elitsatsande förening som Växjö Lakers har att förhålla sig till. Här är det ju helt avgörande att föreningen tidigt är tydlig med hur spelreglerna ser ut och att det svåra samtal som måste tas med en besviken femtonåring sker med det stora hjärta som vi är övertygade om att Växjö Lakers besitter.

Jon Malmqvist (KD) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden